A letter to the older me.

Lieve Nina,

Wauw, je bent nu waarschijnlijk 25 jaar oud. Eindelijk klaar met de middelbare school en hopelijk druk bezig met het volgen van je dromen. Nu ik dit schrijf, als 15 jarig meisje, is het moeilijk voor te stellen. Zou het me echt lukken? Kan ik de middelbare school nog 2 jaar overleven, mijn diploma halen en succesvol worden in iets wat ik echt leuk vind? Op dit moment is dat acteren, maar misschien ben jij wel met hele andere dingen bezig.

10 jaar is een extreem lange tijd als je denkt aan het verschil. Ik hoop dat jij veel meer van de wereld hebt gezien dan ik nu. Ik hoop dat je nog steeds omgaat met sommige vriendinnen van mij nu. Ik hoop dat het goed gaat met mama en papa, met Steffie en Sander en met iedereen in de familie. Ik hoop dat je gelukkig bent en gelukkig bent geweest de afgelopen jaren.

Ik hoop stiekem ook dat je een eigen huis hebt. In Engeland, Amerika of misschien gewoon hier, in Rotterdam. Met een geweldige hoekbank, waar ik nog steeds om zeur hier. Met hele grote ramen waardoor je wakker word gemaakt door de zon in de ochtend. Met een klein kamertje vol met boeken, waar nog steeds de boeken in staan die ik nu koop. Ik hoop dat je naar films gaat met vriendinnen, date met de leukste jongens en uitgaat als je daar zin in hebt. Ik hoop dat je nog steeds de uitgesproken mening hebt die ik nu heb.

Probeer terug te denken aan hoe ik er nu bij zit. Avonden lang artikeltjes schrijven op deze blog, huiswerk uitstellen, de volgende ochtend balen omdat ik te laat naar bed ben gegaan ( Ja, ik schrijf dit nu om 23.15). Een super mega rommelige kamer, wat een gewoonte is die je hopelijk hebt afgeleerd. Bezig met een DIY project en ik hoop dat jij dat nog steeds doet na al die jaren.

Ik hoop dat je nog steeds zo hard werkt voor wat je wil als ik nu doe. En ik hoop dat het lukt. Ik hoop dat het lukt om te doen wat je wilt, of dat nou is wat ik nu wil of niet.

Ik hoop dat je leert van alles wat je mee maakt. En van alles wat je mee hebt gemaakt. Van alles wat ik nu mee maak. Ik hoop dat je je dromen waarmaakt.

Lieve Nina, ik hoop dat je gelukkig bent. Kus, Nina.

Reageer op dit artikel