Alle mooie dingen die nog komen.

Tegenwoordig hoor je mensen vaak praten alsof hun leven al voorbij is. Ze praten over hoe het vroeger was, over alle nare dingen die er in de wereld gebeuren en over alles wat er mis is gegaan in hun leven. Maar het is begin januari en er staat een heel jaar op je te wachten. En de meeste mensen die dit lezen zijn nog jong. Je zit waarschijnlijk nog op school en hebt nog zo veel mooie jaren voor je. En hoewel de toekomst onzeker is, zijn er nog heel veel mijlpalen die nog te behalen zijn. Met een beetje geluk mag je nog zo veel mooie dingen meemaken. Vandaag ga ik het daar over hebben.

Als het zo is dat je nogsteeds op school zit, komt er een dag dat je je diploma haalt. En hoe ver dat misschien nog weg lijkt of hoe onmogelijk het lijkt te zijn, het gaat gebeuren. Er komt een dag dat je de school uitloopt met een diploma op zak en nooit meer terug hoeft te komen. Er komt een dag dat je je kluisje leeg mag halen, je boeken in mag leveren en alles achter je kan laten. Dat je niet meer hoeft te leren voor toetsen, geen huiswerk meer hoeft te maken en mag beginnen aan een opleiding die je brengt naar de plek waar jij wilt zijn.

Er komt een dag dat je de liefde van je leven ontmoet. En misschien ben je een van de gelukkige die dat al heeft gedaan, maar zo niet: hij/zij komt eraan. En je gaat geweldige momenten met diegene meemaken. Misschien ga je trouwen of krijg je kinderen. Misschien ga je de wereld verkennen met degene van wie je houd.

Over de wereld verkennen gesproken: je gaat nog zo veel mooie plekken zien! Of dit nou in het binnen of buitenland is, je gaat prachtige dingen ontdekken. Je gaat heerlijke koffie drinken in de schattigste tentjes en je gaat geweldige boeken lezen en films kijken.

Je gaat nieuwe mensen ontmoeten! Je gaat nieuwe vrienden maken, diepe gesprekken hebben en heel veel lol hebben. Je gaat huilen van het lachen en lachen van het huilen. Je gaat geweldige nieuwe muziek ontdekken, prachtige nieuwe kleding kopen en de mooiste zonsondergangen zien.

Dus het maakt niet uit hoe eindeloos de schooldagen nu lijken, hoe ver de liefde misschien is of hoe lang de volgende vakantie nog weg is. Hoe makkelijk het misschien lijkt om op te geven, je bent sterk genoeg om vol te houden en al deze mooie dingen mee te maken. Met wat geluk ga je een prachtig leven leiden. Maar natuurlijk gebeuren heel veel van dit soort momenten nu ook al. Je moet ze alleen zien.

Reageer op dit artikel