DIY: Masker tegen puistjes.

Als je het mij vraagt is zelf maskertjes maken een van de leukste beauty dingen om te doen. Je kan altijd een maskertje maken, of je nou veel of weinig in huis hebt, of je nou op vakantie bent of thuis, het maakt allemaal niet uit. Je kan alle ingrediënten aanpassen aan jou huid, waardoor het bijna altijd goed werkt. En daarnaast is het ook nog eens heel erg goedkoop. Ik ben nu op vakantie en was vergeten een maskertje mee te nemen. Vandaar dat ik er zelf een heb gemaakt! Ik heb op internet gezocht naar de beste ingrediënten tegen puistjes en daar aan toegevoegd wat ik zelf altijd fijn vind werken voor mijn huid. Ik heb er foto’s van gemaakt en vandaag deel ik het recept met jullie!
P1060988
Als eerst: de ingrediënten. Ik ben altijd op zoek naar maskertjes die niet zo snel van je huid af glijden, wat met bijvoorbeeld honing en yoghurt wel gebeurt. Vandaag koos ik er dus voor om als basis een banaan te gebruiken, aangezien dat werkt tegen puistjes en romig genoeg is als basis. Ik gebruik daarbij kaneel, wat bij mij persoonlijk heel goed werkt tegen puistjes, en nootmuskaat, wat helpt tegen de littekens van puistjes. Ook voegde ik cacao toe ( ik kwam er later pas achter dat dit nesquik is, maar je moet pure cacao gebruiken) en gaf ik er een scrubbend effect aan met suiker ( niet op de foto)

P1060989

Aangezien ik geen keukenmachine of blender had, prakte ik de banaan met een vork. Ik kon niet alle klontjes eruit krijgen, dus een blender werkt wel echt het fijnst als je die tot je beschikking hebt. Ik gebruikte een hele banaan omdat ik het zonde vond om de andere helft weg te gooien, aangezien ik niet echt een geschikte plek had om de andere helft te bewaren.

P1060990

 

Vervolgens deed ik daar flink wat van de nesquik bij, aangezien dat een stuk minder geconcentreerd is dan cacao. Hiervan zou je maar een klein beetje hoeven toevoegen. Achteraf was dit misschien niet echt nodig geweest, aangezien nesquik niet eens in de beurt komt van het effect wat cacao geeft. Dus gebruik gewoon cacao!

P1060991

Op gevoel deed ik er wat nootmuskaat en kaneel bij. Zoals ik al zei, dit werkt voor mij persoonlijk echt heel erg goed tegen puistjes, dus het is zeker het proberen waard.

P1060992

En tot slot: suiker, zodat het ook nog een scrubbend effect geeft. Mengen, opsmeren, zo’n twintig minuten laten zitten en er met scrubbende bewegingen weer af spoelen en je huid ziet er weer prachtig uit. Kijk trouwens wel uit met je haar als je de banaan prakt met een vork, want klontjes banaan uit je haar halen is echt verschrikkelijk.

Dat was het voor vandaag! Ik hoop dat jullie er iets aan hadden en hopelijk tot morgen!

Kus, Nina.

Reageer op dit artikel