Een wat onbekendere boekenserie die het waard is om te lezen.

P1060713

Vandaag heb ik voor jullie een artikel over boeken. Want van boeken krijg je nooit genoeg! Oke, even een reclame momentje, haha, maar ik ben dol op boeken en ik vind het ook super leuk om er over te schrijven. Vandaag een artikel over een boekenserie die ik echt heel goed vind, maar die nog helemaal niet zo bekend is volgens mij. Het zijn de modellen boeken van Tiny Fisscher, die volgens mij niet een aparte naam heeft voor heel de serie samen. In ieder geval zijn het super leuke boeken en vandaag wil ik jullie er meer over vertellen.

Ik kreeg deze boeken als een meisje van ongeveer 10, 11 en ik was toen al dol op lezen. Ik heb een nicht die als kleding haar niet meer past, dat doorgeeft aan mijn zus en ik. Soms zitten daar ook dingen bij zoals boeken en daar kreeg ik de drie delen van deze serie. In ieder geval, ik denk dat ik ze gelijk alle drie kreeg. Het zouden er ook twee kunnen zijn, dat ik het laatste deel zelf kocht. Maar in ieder geval, ik heb ze al een hele tijd. Ik vond ze als kind al echt te gek en ben nu nogsteeds fan.

Waar gaat het over? De boeken Ontdekt! Beroemd! Showtime! en Covergirl! gaan over een meisje dat het probeert te maken in de modellenwereld. Of nou probeert, ze werd gescout tijdens een shopdag en is zo die wereld in gerold. Maar model zijn is nou eenmaal best een moeilijk vak en in deze boeken zie je heel het process van ontdekt worden tot de top.

De boeken zijn echt super goed geschreven. Je zit gelijk helemaal in het verhaal en het verhaal is ook best makkelijk door te lezen. Dat vind ik altijd heel fijn, want ik heb niet echt zin om super erg na te denken over wat er nou eigenlijk word bedoeld. Je leest vanaf een ik-vorm, maar ook met stukken uit een dagboek en een website.

P1060715

Het laatste boek, Covergirl!, is volgens mij officieel niet een boek uit de serie. Maar, het gaat wel over hetzelfde meisje en gaat ongeveer verder waar Shoptime! stopte, dus ik tel hem er gewoon bij.

Misschien vind je de modellenwereld wel helemaal niet zo interessant, maar toch is dit een leuk boek om te lezen. Je ziet heel veel bekende trekjes van een meisje op de middelbare school dat ze ziet als gevangenis. Daarnaast is het super interessant om te zien hoe een jong meisje het maakt naar de top in een wereld die zo ingewikkeld en hard is. Het is een heel leuk, makkelijk leesbaar en herkenbaar verhaal. Echt een aanrader!

Dat was eigenlijk in principe wat ik wilde vertellen vandaag. Ik wilde dit gewoon even delen, omdat ik het zo leuk vind. Hopelijk jullie ook! Ik wil jullie bedanken voor het lezen en ik hoop tot morgen!

Kus, Nina.

 

 

1 reactie op Een wat onbekendere boekenserie die het waard is om te lezen.

  1. Lara
    12 april 2015 om 22:50 (5 jaar geleden)

    Super leuke blog heb je! Ik ga hem zeker in de gaten houden! Echt toevallig, ik heb die boeken ook gelezen

    Beantwoorden

Reageer op dit artikel