Harry Potter Tag.

Als je mij ook maar een beetje kent weet je dat ik een hele grote Harry Potter fan ben. Ik las de boeken voor het eerst in groep 6 en sindsdien ben ik een nummer 1 fangirl. Ik snap eigenlijk ook niet waarom ik deze tag nog nooit eerder heb gedaan, dus zodra ik hem weer zag wist ik dat ik hem gelijk moest gaan doen. Dus vandaar, vandaag voor jullie de Harry Potter tag! Als je nog niet klaar bent met het lezen van alle boeken of het zien van alle films, kan het misschien zijn dat er wat spoilers zijn in dit artikel. Sla hem dan vooral over!

Favorite book ?

Hmm, moeilijke vraag! Ik hou van elk deel, maar ik denk dat ik The Prisoner Of Azkaban toch wel zou kiezen dan. Ik hou extreem veel van Sirius Black, die je voor het eerst tegenkomt in dat deel. Ook vind ik het super leuk dat de karakters nog zo klein zijn in dit deel, maar ook niet zo mini als in het begin. Liefde!

Favorite movie?

Ik zou normaal zeggen The Halfblood Prince, omdat ik altijd denk: die heb ik het minst gezien, die is nog zo nieuw, die is leuk. Maar de rede dat ik hem het minst heb gezien is omdat ik hem eigenlijk niet zo leuk vind als derest, haha! Mijn favoriete deel is The Deathly Hallows Part 1. Dit deel is zo anders als de andere delen en ook een deel wat ik vaak vergeet. Als ik een film wil kijken denk ik vaak, oh, ik begin bij de eerste, of ik kijk het slot, maar nooit de een na laatste. Toch is het zo’n bijzonder deel dat hij me nooit gaat vervelen.

Least favorite book?

The Order Of The Phoenix. Sowieso. Zoals ik eerder zei begon ik met de boeken lezen in groep 6, maar ik kwam niet verder dan dit deel. Het boek is zo dik en je moet een heel lang en saai stuk door voordat het leuk word. Als je daar eenmaal doorheen bent is het trouwens wel een heel leuk boek, maar het duurde heel lang voordat ik daar doorheen was. Dus ja, helaas.

Parts of the books/movies that made you cry ?

Heb je ongeveer 5 jaar de tijd? Oke, laten we beginnen. Toen Ginny bijna werd vermoord bij The Chamber Of Secrets. Bij de dood van Cedric in The Goblet Of Fire. Toen Sirius werd vermoord in The Order Of The Phoenix. Toen Albus Dumbledore dood ging in The Half-Blood Prince. Toen Hedwig en Alastor Moody dood gingen in The Deathly Hallows, net zoals toen Dobby dood ging in dezelfde film ( heel erg hard! I looove dobby). En natuurlijk, hoe kan het ook anders, bij de dood van Fred Weasley, Nymphadora Tonks en Severus Snape, ook in de laatste film. En waarschijnlijk nog 1000 andere momenten die ik me niet meer kan herinneren. Ja, ik huil te snel bij films.

If you could hook up with any HP character who would it be?

Echt het karakter? Of de acteur? Als het de acteur was, sowieso Tom Felton, die Draco Malfoy speelt. Hij is zo knap! In het geval van een karakter, ik denk Ron. Hij is zo grappig en onhandig maar tegelijkertijd heel lief.

Favorite character ?

Luna Lovegood, 100%. Ze is zo uniek en apart en geweldig. Echt grote liefde voor haar.

What would your Patronus be?

Oh wow, die is best moeilijk. Ik denk een Eenhoorn? Dit is misschien heel cheesy maar ik denk wel dat het het beste bij me past. Een dier wat niet per se heel sterk of snel is, maar wel heel erg eigen. Een slim dier, dat puur en liefhebbend is. Al wacht ik wel nogsteeds op de test op Pottermore die me kan zeggen wat het echt is!

If you could have the Resurrection Stone, Invisibility Cloak or the Elder Wand which one would you choose?

The Invisibility Cloak, bij far. Je kan zo veel slimme dingen doen met die mantel! En daarnaast denk ik niet dat de andere twee echt iets goeds toevoegen. Kijk maar naar het bekende sprookje, dat zegt genoeg.

What House would you be in?

Dat is best een grappig verhaal. Toen ik een Pottermore account aanmaakte werd ik in Ravenclauw ingedeeld. Maar toen ik later mijn wachtwoord kwijt was en een nieuwe moest maken, kwam ik in Hufflepuf. Beide zijn goede keuzes als je het mij vraagt, maar ik kan dus niet echt een precies antwoord geven.

If you could meet any member of the cast who would it be?

Telt J.K. Rowling zelf? Ook al speelt ze niet in de films, toch denk ik dat je haar wel mee kan rekenen als cast. Wat is zij een geweldige schrijver! Als ik haar nog eens kan ontmoeten…

Have you played any of the video games?

Ja! Op mijn playstation 2 toen ik klein was, haha! Ik had Harry Potter And The Goblet Of Fire en ik speelde het altijd met mijn zus. Op zoek naar Smekkies In Alle Smaken en proberen door het doolhof te komen, super cool!

IF you were on the Quiddich team which position would you play?

Keeper? Denk ik. Ik ben niet zo goed in mikken en ik ben denk ik te ongeduldig ben voor zoeker. Hoewel ik Drijver ook wel echt super leuk zou vinden!

Were you happy with the ending?

Ja, eigenlijk wel. Het geeft zo’n rustgevende gedachte dat het niet stopt na de films, dat Hogwarts nog steeds bestaat, dat Harry, Ron en Hermelien een leven hebben kunnen opbouwen en dat hun kinderen nu de kans krijgen om hetzelfde te leren. Misschien klinkt het heel raar, maar daardoor voelt het niet zo afgesloten.

How much does Harry Potter mean to you?

♡It’s Real For Us♡

Dat was het voor vandaag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Kus, Nina.

Reageer op dit artikel