Internet vriendschappen.

P1100333

Vroeger, toen iedereen zijn tijd op het internet besteedde aan Habbo en MSN, waarschuwde je ouders je altijd. Geef de mensen die je via internet ontmoet nooit je nummer of je echte naam en ga ze zeker niet ontmoeten. Je weet nooit wie er aan de andere kant van het scherm zit. Maar nu, een aantal jaar later, is dat compleet anders. Via het internet kan je mensen ontmoeten met dezelfde interesses als jij, die je in je eigen omgeving misschien niet zo snel tegen zou komen. Je praat makkelijk met mensen aan de andere kant van het land of zelfs aan de andere kant van de wereld. Natuurlijk moet je nog steeds voorzichtig zijn, maar het gaat allemaal een stuk makkelijker.

P1100310

Bijna twee jaar geleden kreeg ik een berichtje op Instagram, van een meisje dat net als ik van Harry Potter houd. Ze vertelde me dat ze een whatsapp groep wilde maken met allemaal potterheads en vroeg of ik er ook in wilde. Toen ik op dat moment ja zei, wist ik niet dat het zo’n verschil kan maken. Twee jaar later zijn we met zijn 25e, met onder andere mensen uit Canada en Amerika en praten we elke dag. Afgelopen zondag kwam een groot deel (van de Nederlanders) van deze groep bij elkaar om voor het eerst te meeten. Onze gemeenschappelijke liefde voor een boekenreeks heeft ons zo dicht bij elkaar gebracht, waardoor een prachtige vriendschap is ontstaan.

P1100350Er zijn zoveel mooie mensen op de wereld en het kan nooit dat iedereen met dezelfde interesses als jij bij je in de buurt woont. Social Media is een geweldige manier om mensen te ontmoeten die van dezelfde boeken, films of muziek houden als jij. Het is prachtig om op die manier mensen te ontmoeten waar je normaal nooit mee gepraat zou hebben. De wereld is zo veel groter dan wat jij dagelijks ziet, je moet alleen leren kijken.

 

Reageer op dit artikel